Fri, 14 Jun | Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ

Mydros & Poklade Kőbányán

A Kőbányai Szerb Önkormányzat szervezésében DÉLSZLÁV ÉS GÖRÖG TÁNCHÁZ a Poklade Zenekar és a Mydros zenekarral 2019. JÚNIUS 14-ÉN 19:00-23:00 KÖZÖTT A KŐRÖSIBEN.
Registration is Closed
Mydros & Poklade Kőbányán

Time, venue (Dátum, helyszín)

14 Jun 2019, 19:00 – 23:00
Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ, Budapest, Szent László tér 7-14, 1105 Hungary

Details (Részletek)

A Kőbányai Szerb Önkormányzat szervezésében:

DÉLSZLÁV ÉS GÖRÖG TÁNCHÁZ

a Poklade Zenekar és a Mydros zenekarral

2019. JÚNIUS 14-ÉN 19:00-23:00 KÖZÖTT A KŐRÖSIBEN

POKLADE

A Poklade zenekarban benne van az egész Balkán. A kabócák éneke, a szétpattanó üvegszilánkok, a rakija tüzessége. Ízek, illatok, színek és zamatok, fájdalom és életigenlés, de főként valamiféle ősi energia, mely kézen ragad és elrepít. Zenéjük valódi poklade, valódi átváltozás. A Poklade zenekart legendás mesterek – Versendi Kovács József, Tiszai György és Peti Kovács István - tanítványai alapították 2010-ben, Mohácson. Fellépéseiket gyakran egészíti ki Gráf Vivien csodálatos énekhangja.

2016 februárjában megjelent zenekarunk és Gráf Vivien közös "Poklade" című lemeze

MYDROS

A Mydros zenekart 2001-ben alapították görög és magyar fiatalok, hogy megoszthassák mindenkivel azt az örömöt, amit a görög zene és tánc ad nekik gyermekkoruk óta. Az elmúlt 16 évben több mint 950 alkalommal léptek színpadra. Az állandó táncházak, vacsoraestek mellett részt vettek olyan hazai és külföldi zenei eseményeken, amelyekről nem is álmodtak volna. Ötéves születésnapjukat egy lemezzel ünnepelték meg, második, élő koncertfelvételüket pedig 2012-ben adták ki, amikor Görögország egyik legismertebb énekesnője, Glykeria budapesti koncertjén előzenekarként léphettek fel.

A RENDEZVÉNYRE A BELÉPÉS INGYENES!

Helyszín:

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

1105 Budapest, Szent László tér 7-14,

A rendezvényt támogatta:

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Share (Megosztás)