Fri, 06 Mar | Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ

Zora & Mydros Kőbányán

A Kőbányai Szerb Önkormányzat szervezésében délszláv és görög táncház a Zora és a Mydros zenekarokkal 2020. március 6-án 19:00-23:00 között a Kőrösiben.
Registration is Closed
Zora & Mydros Kőbányán

Time, venue (Dátum, helyszín)

06 Mar 2020, 19:00 – 23:00
Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ, Budapest, Szent László tér 7-14, 1105 Hungary

Details (Részletek)

 A Kőbányai Szerb Önkormányzat szervezésében: DÉLSZLÁV ÉS GÖRÖG TÁNCHÁZ a ZORA és a MYDROS zenekarral 

ZORA 

A Zora zenekar névleg 1997-ben alakult, hiszen tagjai már korábban is együtt zenéltek, de önálló név híján csak különböző táncegyüttesek kísérő-zenekaraként aposztrofálták. Ezt megunva az együttes tagjai 1997. november 28-án a Balkán hangja című rendezvényen a Zora zenekar nevet adták maguknak. A zenekar azóta is számos táncegyüttest kísért és kísér a mai napig is, valamint önálló koncertekkel lép fel, táncházakat tart, illetve különböző rendezvényeken (pl.: bálok, lakodalmak, stb.) gondoskodik a zenés, jó hangulat meglétéről. 

MYDROS 

A Mydros zenekart 2001-ben alapították görög és magyar fiatalok, hogy megoszthassák mindenkivel azt az örömöt, amit a görög zene és tánc ad nekik gyermekkoruk óta. Az elmúlt 19 évben több mint 1250 alkalommal léptek színpadra. Az állandó táncházak, vacsoraestek mellett részt vettek olyan hazai és külföldi zenei eseményeken, amelyekről nem is álmodtak volna. Ötéves születésnapjukat egy lemezzel ünnepelték meg, második, élő koncertfelvételüket pedig 2012-ben adták ki, amikor Görögország egyik legismertebb énekesnője, Glykeria budapesti koncertjén előzenekarként léphettek fel. 

A RENDEZVÉNYRE A BELÉPÉS INGYENES! 

A rendezvényt támogatta: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 

Share (Megosztás)